Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αγρινίου για το 2010.

Πρόγραμμα συνέπειας, συνέχειας και ρεαλισμού χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2010, που ψηφίστηκε χθες (Δευτέρα 16 Νοεμβρίου) στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.

«Σε μια εποχή που τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, σε μια εποχή που το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δεν έχει ξεκινήσει για τους Δήμους, σε μια εποχή σημαντικού περιορισμού των δημόσιων επενδύσεων, με ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων και σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που εισρέει στο Δήμο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργούμε τις υποδομές για το αύριο της πόλης.

Οι μεγάλες και οι μικρές παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη έχουν μετατρέψει την πόλη αλλά και τα Τοπικά Διαμερίσματα σε ένα απέραντο εργοτάξιο και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διακρίνει κάθε δημότης.

Με τα μεγάλα έργα αλλά και τα μικρότερα που εκτελούνται στην πόλη ενισχύουμε τις υποδομές δημιουργώντας μια πόλη με προσωπικότητα, μια σύγχρονη πόλη.

Με σχέδιο και μεθοδικότητα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και τους επόμενους μήνες είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον απολογισμό μας. Έναν απολογισμό που μας κάνει να νοιώθουμε περήφανοι και να κοιτάμε στα μάτια τους Δημότες καθώς στο τέλος της τετραετίας που διανύουμε θα έχουμε ολοκληρώσει όλα τα έργα και τις δράσεις για τα οποία δεσμευτήκαμε στον Αγρινιώτικο λαό».

Οι πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2010 ανέρχονται στα 23.528.000 ευρώ περίπου, από τα οποία τα 15.452.639 ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα, τα 1.440.820 ευρώ νέα έργα, τα 4.051.538 συνεχιζόμενες μελέτες και τα 2.582.935 νέες μελέτες.

Μεταξύ των νέων έργων περιλαμβάνονται διανοίξεις οδών σχεδίου πόλης και Δημοτικών Διαμερισμάτων, Αναπλάσεις – διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων -πλατειών και πεζοδρομίων, Ασφαλτοστρώσεις – συντηρήσεις – αναπλάσεις – διαμορφώσεις οδών, Κατασκευή - βελτίωση και συντήρηση Παιδικών Χαρών, Κατασκευή Παιδικών Χαρών, Κατασκευή και συντήρηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης οδών, Ανακατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδοστρωμάτων εσωτερικής οδοποιίας, Συντήρηση εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, Κατασκευή διαδρόμων, δικτύων ύδρευσης και καθαρισμός Κοιμητηρίων, Περίφραξη Νεκροταφείου, Συντηρήσεις κτιριακών υποδομών Δήμου Αγρινίου, Επέκταση-Βελτίωση δικτύων Ηλεκτροφωτισμού εντός της Πόλης του Αγρινίου και των Τοπικών Διαμερισμάτων κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής οι πιστώσεις που κατευθύνονται στα Τοπικά Διαμερίσματα είναι αυξημένες, αφού - εκτός των έργων που περιλαμβάνονται στις γενικές εργολαβίες για την πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα - στα νέα έργα προβλέπονται επιπλέον 300.000,00 € για τον Άγιο Κωνσταντίνο, 150.000,00 € για το Δοκίμι, 150.000,00 € για τα Καλύβια, 70.000,00 € για την Καμαρούλα, 40.000,00 € στη Σκουτεσιάδα και 40.000,00 € στον Άγιο Νικόλαο.